Problemen van de grote stad

Ze zal hem missen, zegt Marjolein Verstappen (49), de nieuwe directeur van de GG&GD Amsterdam. Met `hem' doelt Verstappen op de huidige, mediagenieke directeur Roel Coutinho, met wie zij de afgelopen vier jaar het directieteam van de dienst vormde. ,,Hij was inhoudelijk sterk, ik fungeerde als regelneef.'' Vanaf 1 februari wordt Coutinho directeur van het Centrum Infectieziekten bij het RIVM. Verstappen is al op zoek naar een medisch directeur. Zelf zal zij de algemene verantwoordelijkheid op zich nemen. Verstappen werkte acht jaar lang voor de gemeente Rotterdam, onder meer als hoofd Verkeer en vervoer van de stadsregio Rotterdam. In haar nieuwe functie wil zij de van oudsher moeizame relatie tussen de GG&GD en het bestuur van de gemeente Amsterdam verbeteren. En zij is van plan de verschillende dienstonderdelen – waaronder ambulance, jeugdgezondheid, infectieziekten – beter te integreren.

Personalia@nrc.nl

    • Danielle Pinedo