Máxima weer zwanger

Prinses Máxima en prins Willem-Alexander verwachten medio juli volgend jaar hun tweede kind. Dat blijkt uit een communiqué dat de Rijksvoorlichtingsdienst gisteravond heeft uitgegeven. De nakomeling zal na kroonprins Willem-Alexander en diens dochter prinses Catharina-Amalia de derde in de lijn van troonopvolging zijn.

In het communiqué kondigt de net één jaar geworden prinses Catharina-Amalia de geboorte aan, met de woorden: ,,Ik ben heel blij dat ik U nu allemaal mag zeggen dat ik medio juli 2005 een broertje of zusje hoop te verwelkomen. Mijn ouders zijn daar ontzettend dankbaar voor en gelukkig mee.''

Het is de tweede keer dat de prinses in een communiqué sprekend wordt opgevoerd. De eerste keer was in februari, toen zij omstreeks twee maanden oud was.

Eerder deze maand meldde De Telegraaf de tweede zwangerschap van prinses Máxima al, zich daarbij baserend op ,,regeringskringen''. Volgens een woordvoerder van de RVD heeft het uitlekken geen invloed gehad op het moment van het bekendmaken van de tweede zwangerschap, en evenmin op de formulering van de prinses.

Prinses Máxima is nu dertien weken zwanger. Aan het einde van haar eerste zwangerschap deden zich complicaties voor waardoor zij negen weken het bed moest houden. Er is volgens de RVD geen aanleiding aan te nemen dat deze zwangerschap ook zo zal verlopen.