René Roorda (39),

adjunct-directeur Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Zijn nominaties: Smaak & Variatie-aardappelproducten, Roosvicee Multivit kant-en-klaar en Compact photo printer Selphy.

`Smaak&Variatie' aardappeltjes

,,Na schijfjes, golfjes, blokjes, Thaise en Provençaalse aardappeltjes zijn dit jaar variëteiten als pofaardappelen met yoghurtknoflooksaus, spek-en-ui aardappelen en nieuwe krieltjes met lentedressing verschenen. Die ontwikkeling zet flink door. Supermarkten verkopen jaarlijks 350 miljoen ton aardappelen. 90 procent wordt in de schil in zakken verkocht en levert 150 miljoen op, de aardappelproducten met 10 procent 100 miljoen euro.''

Fabrikanten: Celavita/Agrico en huismerken

Prijs: circa 0,50-2 euro

Website: www.celavita.nl

Roosvicee Multivit

,,Roosvicee is een product waarmee we allemaal zijn opgegroeid. Maar nu zijn er ook sappen in zeven smaken, bijvoorbeeld perzik en bosvruchten, met toegevoegde vitamines bijgekomen. Eenzelfde ontwikkeling zie je bij cereals als Corn Flakes, waar vitamines en ijzer aan worden toegevoegd. We bewegen te weinig, zitten te veel binnen en willen eigenlijk ook niet aan voedingssupplementen, zoals pilletjes in buisjes. Zo krijgen we op eenvoudige wijze toch vitamines en mineralen binnen.''

Fabrikant: Heinz

Adviesprijs: 1,59 euro

Website: www.roosvicee.nl

Compact photo printer

,,Je plugt je digitale camera direct in deze mobiele printer en print zonder verdere hulpmiddelen direct je digitale foto uit.

Ik vind dit echt een goede, gebruiksvriendelijke innovatie.''

Fabrikant: Canon

Adviesprijs: 219 euro

Website: www.canon-europe.com