Ordina mag cijfers Pink zien

Automatiseerder PinkRoccade geeft branchegenoot Ordina toch de gelegenheid de waarde van PinkRoccade te taxeren. De afgelopen weken was PinkRoccade mordicus tegen een boekenonderzoek door Ordina. Maar PinkRoccade heeft ,,onder zware druk van een groep grootaandeelhouders'' besloten Ordina toegang tot de financiële huishouding te verlenen.

Pink heeft de afgelopen weken voortdurend herhaald dat de strategische aansluiting met Getronics veel beter zou zijn dan met Ordina.

Automatiseerder Getronics, dat met PinkRoccade akkoord was over een overname, heeft na het bericht over Ordina besloten zijn formele bod op te schorten. Getronics zegt de situatie nauwgezet te volgen en afhankelijk van de ontwikkelingen te bekijken of het zijn bod doorzet. Met het opschorten van het bod komt Getronics terug op de eerdere verklaring dat het zijn bod zou intrekken als Ordina de boeken mocht inzien.

Het boekenonderzoek door Ordina zal naar verwachting enkele weken in beslag nemen. Op basis daarvan besluit het bedrijf al dan niet een formeel bod op tafel te leggen. Tot dusver heeft Ordina uitsluitend een `indicatief' bod neergelegd van 370 miljoen euro in contanten. Getronics is bereid 350 miljoen euro in contanten te betalen. Het biedingsbericht van Getronics zal nu niet verschijnen.