Frans Nauta (38),

secretaris Innovatieplatform. Zijn nominaties: Airport Express, Tom Tom Go en NRC weekendabonnement.

Airport express

,,Een draadloos internetapparaat dat niet alleen computers aan het internet knoopt, maar dat je ook kunt aansluiten op je versterker, zodat je draadloos vanaf je laptop of computer mp3-muziek kunt afspelen op je stereo-installatie en waarmee je meerdere computers draadloos met één printer kunt laten werken. Helemaal mooi!''

Fabrikant: Apple

Adviesprijs: 149 euro

Website: www.apple.nl

Tom Tom Go

,,Een autonavigatiesysteem als klein kastje dat je op je dashboard zet en in de 12-volts-aansluiting, de sigarettenaansteker, prikt. Hij wordt niet ingebouwd; je kunt hem ook in een huurauto gebruiken; lekker simpel. Hij heeft een luidspreker en een touchscreen. De ideale oplossing als je niets van techniek snapt. Hij doet meteen wat hij moet doen, zonder dat je de gebruiksaanwijzing hoeft te lezen. Een goed voorbeeld van de Philips-slogan `Sense and Simplicity', maar dan van een ander bedrijf afkomstig. Je kunt er per Europees land of landengroep een flashkaart bij kopen die je in het apparaat stopt.''

Fabrikant: Tom Tom, Amsterdam

Prijs: 799 euro

Website: www.tomtom.com

NRC weekendabonnement

,,Doordeweeks koop ik onderweg wel mijn kranten, maar ik vind het heerlijk de krant vrijdag en zaterdag in de bus bij me thuis aan te treffen.''

Uitgave: PCM

Prijs: 171 euro per jaar

Website: www.nrc.nl