Berit Sluyters (46),

hoofdredacteur van de Consumentengids. Haar nominaties: Refill cartridges van Inkstation, Toyota Prius en Bison schroefgrip.

Toyota Prius 1.5 hybrid

,,Met zijn gecombineerde benzine- en elektromotor is hij heel zuinig en schoon; een technologische doorbraak. Hybride auto's zijn een goede ontwikkeling voor het milieu. Trouwens, de automatische traploze transmissie van de Prius is een opvolger van de Daf Variomatic uit ons land. Hij is wel duur, maar voordelig qua gebruik, bijna 1 op 20. Zijn prestaties kunnen zich meten met auto's in dezelfde prijsklasse; de elektromotor start sneller en is flexibeler dan benzinemotoren.''

Fabrikant: Toyota

Prijs: circa 25.750 euro

www.toyota.nl

Bison schroefgrip

,,Het is een vloeistof die je op stukgedraaide, beschadigde gleuven of kruisvormige uithollingen in de schroefkop druppelt. Kleine deeltjes in de vloeistof zorgen voor meer wrijving tussen schroevendraaier en schroefkop.

Een heel leuk, klein, handig en apart product.''

Fabrikant: Bison, Goes

Prijs: 2,95 euro

Website: www.bison.nl