Ad Kleingeld (54),

seniorprojectleider productontwikkeling bij TNO-Industrie. Zijn nominaties: Philishave Sensotec, nieuwe bijbelvertaling en tweetraps kurkentrekker. (Foto Merlin Daleman)

Philishave Sensotec 8894 XL

,,Er zit een nieuw soort display in, gemaakt van organisch materiaal, dat een eerste stap inhoudt op weg naar polymere elektronica, oprolbare displays en etiketten met meer consumenteninformatie. Lcd-displays hebben licht nodig om ze af te kunnen lezen.

Dit display geeft zelf licht, waardoor het in alle omstandigheden afleesbaar is.''

Fabrikant: Philips

Prijs: 299 euro

Website: www.philips.nl

Nieuwe bijbelvertaling

,,Vanuit mijn religieuze achtergrond is het iets dat heel dichtbij me ligt. Ik ben hem aan het lezen en vind het een hele mooie vertaling. Het is een product met eeuwigheidswaarde, wat je van veel andere producten niet kunt zeggen.''

Uitgave: Nederlands Bijbelgenootschap/Katholieke Bijbelstichting/diverse uitgeverijen.

Prijs: 30-85 euro (diverse uitvoeringen)

Website: www.denieuwebijbelvertaling.nl

Tweetraps kurkentrekker

,,Het zijn van die hefboomkurkentrekkers, waar een mesje aan zit. Maar deze heeft een eenvoudig, ingenieus systeem, waardoor ook mensen die weinig kracht kunnen zetten een fles wijn kunnen openen. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Bij sommige moet je de hefboom naar beneden duwen, bij andere omhoogtrekken.''

Fabrikanten: Coutale/Patrick/Tex

Prijs: 4,50-30 euro (diverse uitvoeringen)

Website importeur: www.bossenbroekbv.nl