Man sterft in politiecel na wilde schietpartij (Gerectificeerd)

Een 32-jarige man is vrijdagavond op weg naar een observatiecel van de politie onwel geraakt en korte tijd later overleden. Dat meldt de polite Amsterdam-Amstelland. De man was na twee bezoeken aan horecagelegenheden in het wilde weg gaan schieten. Politiemensen met kogelwerende vesten konden de schutter overmeesteren. De man, die volgens de politie ,,buiten zinnen' was, werd naar een cellencomplex overgebracht. Voordat hij bij een observatiecel aankwam, raakte hij onwel. De man werd gereanimeerd en met een ambulance, onder politiebegeleiding, naar een ziekenhuis overgebracht, waar hij later overleed.

Rectificatie

Politiecel

De kop boven het bericht Man sterft in politiecel na wilde schietpartij (27 december, pagina 3) is onjuist. Zoals uit het bericht blijkt raakte de man onwel op weg naar een cel en stierf hij in het ziekenhuis.