Coach Jol boekt vijfde zege op rij met Spurs

Martin Jol heeft gisteren als hoofdcoach van Tottenham Hotspur zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de Engelse voetbalcompetitie geboekt. De laatste keer dat de Londense club daarin slaagde was dertien jaar geleden. De Spurs behaalden bij Norwich City op Tweede Kerstdag een geflatteerde 2-0 overwinning.

De thuisploeg was gedurende lange tijd dominant, kreeg een reeks goede kansen, maar had pech in de afwerking. Bentley en McKenzie zagen hun inzetten op paal of lat belanden. Tottenham sprong zuiniger om met de mogelijkheden, die zich pas ver in de tweede helft aandienden. Keane en Brown scoorden, tegen de veldverhouding in.

Jol drukte met een gewijzigde opstelling zijn stempel op de wedstrijd. De oud-trainer van RKC waagde het international Defoe op de bank te laten beginnen en Kanouté voorrang te geven. Topschutter Defoe mocht pas vlak voor de treffer van Keane het veld betreden.

Door de zege op Norwich handhaafde Tottenham zich in de subtop. Alle toonaangevende clubs zegevierden op Boxing Day, dé voetbaldag van het jaar in Engeland. Koploper Chelsea won op Stamford Bridge met 1-0 van Aston Villa. Duff maakte het winnende doelpunt, met dank aan uitblinker Robben. Chelsea behield een voorsprong van vijf punten op stadgenoot en achtervolger Arsenal.

The Gunners wonnen gisteren op Highbury met 2-0 van Fulham, een andere club uit Londen. De Franse spitsen Henry en Pires van Arsenal passeerden de Nederlandse doelman Van der Sar van Fulham. Bij Arsenal verving de Nederlander Van Persie een kwartier voor tijd zijn land- en ploeggenoot Bergkamp.

De subtoppers Everton, Manchester United en Liverpool voegden ook drie punten toe aan hun competitietotaal. United won op Oold Trafford met 2-0 van Bolton Wanderers. Giggs en Scholes waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van de geblesseerde Nederlander Van Nistelrooy. United behoudt een achterstand van negen punten op Chelsea. Het verrassend sterke Everton – dit seizoen zonder de naar United vertrokken sterspeler Rooney, heeft na een 2-1 thuiszege op Manchester City nog steeds zes punten minder dan Chelsea.

In de directe strijd om de Engelse titel haakte Middlesbrough definitief af door een 2-0 nederlaag bij Birmingham City. Alle Nederlanders, op de geblesseerde Boateng na, deden van begin tot einde bij Middlesbrough mee. Hasselbaink, Zenden en Reiziger konden hun team niet inspireren. Bij Birmingham hielp de Nederlandse invaller Melchiot de laatste tien minuten de voorsprong verdedigen.

Newcastle United kwam bij Blackburn Rovers tweemaal op voorsprong maar niet tot winst: 2-2. De Nederlander Kluivert bleef in de rust geblesseerd in de kleedkamer achter.

Celtic heeft gisteren in de strijd om het Schots kampioenschap geen fout gemaakt. De titelverdediger uit Glasgow won in Edinburgh verdiend met 2-0 van Hearts. De jonge McGeady en de Bulgaarse international Petrov scoorden voor Celtic.

Celtic kwam bij Hearts vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De jonge middenvelder McGeady rondde na negen minuten een voorzet van Petrov bij de verste paal af. Hearts speelde op dat moment net even met tien man, omdat McAllister na een stevige botsing met McNamara buiten de lijnen verzorging nodig had.

De Nederlander De Vries kreeg halverwege de tweede helft de beste kans op de gelijkmaker. De aanvalsleider, die in de slotfase zijn frustraties afreageerde met een flink aantal overtredingen en hiervoor een gele kaart kreeg, schoot de bal over. Vlak daarna zorgde Petrov aan de andere kant voor de beslissing. Het duel tussen Hearts en Celtic werd vooraf ontsierd door vechtpartijen tussen rivaliserende supportersgroepen.