Ordina wil meer voor Pink betalen

Automatiseerder Ordina heeft de strijd om de overname van branchegenoot PinkRoccade verhevigd door zijn voorgenomen bod te verhogen en daarmee concurrent Getronics te overtreffen.

Ordina is bereid om 370 miljoen euro in contanten te betalen voor PinkRoccade. Dat is 20 miljoen euro meer dan het vorige `indicatieve' bod. Ordina heeft nog altijd geen formeel bod op PinkRoccade uitgebracht omdat het bedrijf niet in de boeken van PinkRoccade mag kijken.

Door de verhoging van Ordina is de strijd om het Zoetermeerse PinkRoccade een nieuwe ronde ingegaan. Eergisteren verhoogde Getronics zijn bod van 344 miljoen euro, een bod dat bestond uit een mix van contanten en aandelen Getronics, naar 350 miljoen euro in contanten. Getronics verklaarde niet opnieuw het bod te gaan verhogen.

Vanochtend maakte Getronics bekend dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa groen licht heeft gegeven voor de overname van PinkRoccade. Het akkoord van de NMa lag in de lijn der verwachting, omdat de Nederlandse automatiseringsmarkt sterk is versnipperd.

Volgens een woordvoerder van Getronics zal het biedingsbericht, waarin de overname tot in detail wordt beschreven, ,,binnen enkele dagen verschijnen''. Vanaf het moment van verschijning kan PinkRoccade twee weken later een informatieve aandeelhoudersvergadering houden, waarin aandeelhouders met het bestuur kunnen discussiëren over de overname.

Eerder dwongen grootaandeelhouders van PinkRoccade het bestuur van de automatiseerder tot gesprekken met Ordina. PinkRoccade wil Ordina buiten de deur houden omdat het beter af zegt te zijn met Getronics. Volgens PinkRoccade is de strategic fit met het Amsterdamse Getronics beter.

De grootaandeelhouders dwongen het bestuur van PinkRoccade tot gesprekken met Ordina wegens het hogere bod. Nu Ordina opnieuw het bod van Getronics overtreft, zullen de aandeelhouders dat mogelijk wederom doen.

De grootste aandeelhouder in PinkRoccade is met 26 procent de overheid, een voortvloeisel van de voormalige overheidsautomatiseerder Roccade. Andere grootaandeelhouders die zich in de overnamestrijd hebben gemengd zijn de financiële instellingen Aegon, Fortis, ING en Delta Lloyd.

De financiering van het nieuwe bod van Ordina is gegarandeerd door ING. Ordina zal kapitaal lenen en nieuwe aandelen uitgeven om de overname te kunnen bekostigen.

Ordina heeft schriftelijk toestemming gevraagd aan de raad van bestuur en raad van commissarissen van PinkRoccade om de boeken te bekijken.