Lijstje met ooit genuttigde boterhammen, bij lange na niet compleet:

appelstroop, muisjes (gestampte), haringsla, hutspot, leverworst, cervelaat, korstloze kaas, Marmite, Zwitserse kaas, komkommer, rabarber, honing, spiegelei, ham, spek, reuzel, aardbeien, chocoladehagel, koude gebakken schol, ansjovispasta, pindakaas, rookkaas, smeerkaas, balkenbrij, appel, sinaasappelmarmelade, tomaat, tuinkers, croquette, rookworst, komijnekaas, Zweedse margarine, speculaasjes, dik boter, jus, gehaktbal, vruchtenhagel, anijshagel, chocoladevlokken, ontbijtkoek, roggebrood, rozenbotteljam, basterdsuiker, bruine suiker, rookvlees, bokking, makreel, andijviestamp, zuurkoolstamp, cantharellen, cornedbeef (kornètbief), kaantjes, appelmoes, bebogeen, kunsthoning, chocoladepasta, ouwe Leidse, gatenkaas, Limburgse kaas, geraspte wortel, sambal-oelek, kippensla, gebakken aubergine, hangop, roerei, zalm, suiker-met-cacao, chocoladeboter, hardgekookt ei, kweeperengelei, frambozengelei, jam: appel-aardbeien, pruimenjam, abrikozenjam, bramenjam, tomatenjam, bessenjam, bosbessenjam, boterhamworst, smac, salami, mosterd, suiker met kaneel, sprot, omelet, tevredenheid

    • Ingeborg Lesener