Klacht over gratis pilsje

De Stichting Alcohol Preventie (STAP) gaat bij de Reclame Code Commissie een klacht indienen tegen bierfabrikant Bavaria en burgemeester G. Leers van Maastricht. Volgens directeur W. van Dalen van STAP zijn Bavaria en Leers over de schreef gegaan door in een dagbladadvertentie Maastrichtenaren uit te nodigen een gratis biertje te komen drinken in een café in de Limburgse hoofdstad.

,,Bavaria weet dat het volgens de regels verboden is, en had daar Leers op moeten wijzen'', aldus Van Dalen. ,,Een supermarkt mag geen klanten met gratis alcohol lokken, de horeca mag het niet en de gemeente mag het niet.''

Ter gelegenheid van het feit dat Maastricht in een tv-programma was gekozen tot Beste Stad van Nederland, tapte Leers dinsdag gratis pilsjes in een plaatselijke kroeg. Bavaria, dat een campagne voert in Maastricht, leverde de drank. Directeur Swinkels van Bavaria zei voor Radio1 dat hij zich van geen kwaad bewust is. ,,In plaats van met een bloemetje hebben we Leers gefeliciteerd met een paar vaatjes. Het is geen reclame-uiting, maar een cadeau.''