Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet brengt Russische sprookjes, een programma met drie balletten van Les Ballets Russes: hernemingen van Petroejska (1911) en Les Sylphides (1909), in de oerversies van choreograaf Michel Fokine, en een nieuwe versie van Vuurvogel door Ted Brandsen.

,,Ted Brandsen haalt voor zijn Vuurvogel alles uit de kast om de Russische sprookjessfeer tot z'n recht te doen komen. [...] Hij taalt nooit naar psychologie of symboliek. Hij zoekt het liever in vlotte groepsdansen, en maakte een robuust klassieke pas de deux [...] Brandsen laat Sylve excelleren in haar vurige aanpak, majestueuze beheersing en warme uitstraling [...] Een onderhoudend en betoverend programma.''

Isabella Lanz, 20 december 2004

T/m 1/1 Muziektheater, Amsterdam. 29/1 Groningen Diaghilev Festival. Inl. 020-6255455 of www.het-ballet.nl.