ADO-fan krijgt elf dagen cel voor beledigen joden

Een supporter van voetbalclub ADO Den Haag is veroordeeld tot tot onder meer een gevangenisstraf voor het roepen van de leuze `Hamas, Hamas, alle joden aan het gas'. De 31-jarige Hagenaar moet elf dagen de cel in. Bovendien veoordeelde de Haagse politierechter hem tot twee maanden voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van tweehonderd uur. Dat maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend. De man stond niet alleen terecht voor het meeroepen in een beledigend spreekkoor, tijdens de wedstrijd ADO-Ajax op 12 september, maar ook voor bedreiging van het bestuur van de Haagse voetbalclub. De man had naar aanleiding van zijn gedrag tijdens die wedstrijd een stadionverbod gekregen. Omdat hij het daarmee niet eens was, bedreigde hij enkele leden van het bestuur. Een camera in het stadion had de gedragingen van de man geregistreerd. De officier van justitie had vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, en een stadionverbod van twee jaar geëist.