Stuur meer geld naar ontwikkelingslanden

Ik erger me mateloos aan mensen die verontwaardigd zijn als er geld naar ontwikkelingslanden wordt gestuurd. Zij vinden dat dat geld in Nederland besteed moet worden, omdat het hier zo slecht zou gaan.

Ik zou die mensen wel eens mee willen nemen naar landen waar men leeft van gemiddeld één dollar per dag of waar men per week evenveel water heeft als wij gebruiken om één bad mee te vullen.

Natuurlijk is niet alles perfect in Nederland, maar het is heus niet zo erg als we iets van onze rijkdom inleveren. We betalen immers maar een schijntje voor grondstoffen uit ontwikkelingslanden en worden daardoor steeds rijker. Onze rijkdom komt voor een groot deel dus voort uit de armoede van mensen die in ontwikkelingslanden leven. Iets terugdoen voor hen is niet meer dan rechtvaardig.

    • Rudy Schreijnders