Straf voor ADO: duel zonder fans

De tuchtcommissie van de KNVB heeft ADO Den Haag naar aanleiding van de spreekkoren bij het gestaakte duel met PSV veroordeeld tot het spelen van twee duels zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk. Daarmee volgt zij de eis die de aanklager stelde in zijn schikkingsvoorstel.De tuchtcommissie is van mening dat de club onvoldoende maatregelen heeft genomen tegen de kwetsende spreekkoren. ADO kan nog beroep aantekenen. De aanklager heeft Feyenoord een strafvoorstel gedaan van een wedstrijd van het tweede elftal zonder publiek (voorwaardelijk) en een boete van 5.000 euro. Aanleiding voor de eis zijn de kwetsende spreekkoren van Rotterdamse fans in de richting van de Marokkaanse doelman Sinouh bij een bekerduel tussen het reserveteam van Feyenoord en het hoofdteam van RKC op 10 november.