PinkRoccade wijst Ordina na tweede gesprek weer af

Automatiseerder PinkRoccade wijst branchegenoot Ordina opnieuw af als overnemer. PinkRoccade geeft Ordina dan ook geen inzicht in de boeken en houdt vast aan een overname door Getronics.

Dit heeft PinkRoccade vanmorgen bekendgemaakt. Ordina en PinkRoccade hebben afgelopen week een gesprek met elkaar gevoerd, maar volgens PinkRoccade heeft dat niet tot een ,,principieel ander oordeel over de strategic fit met Ordina geleid''. De twee partijen waren bij elkaar gedreven onder druk van een aantal grootaandeelhouders van PinkRoccade, die vonden dat Ordina een faire kans moest krijgen om het Zoetermeerse PinkRoccade in te lijven.

Volgens PinkRoccade is door het gisteren verhoogde bod van Getronics, 350 miljoen euro in contanten tegen eerder 344 miljoen euro in de vorm van geld en aandelen Getronics, een nieuwe situatie ontstaan. Het bod van Getronics en het `indicatieve' bod van Ordina zijn nu identiek. Met het nieuwe bod van Getronics zijn volgens PinkRoccade zowel de ,,strategische belangen van de onderneming als de gerechtvaardigde belangen van aandeelhouders volledig gehonoreerd''.

Volgens Getronics zal het biedingsbericht, waarin de overname staat beschreven, binnenkort verschijnen. Twee weken na het verschijnen daarvan zal PinkRoccade een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden, waarin de aandeelhouders van PinkRoccade zullen praten over de overname. Het biedingsbericht is nog niet verschenen omdat Getronics wacht op groen licht van kartelautoriteit NMa. Naar verwachting is dat een formaliteit, omdat de Nederlandse automatiseringsmarkt nog altijd sterk is versnipperd.

Hamvraag is wat de grootaandeelhouders van PinkRoccade op de aandeelhoudersvergadering gaan doen. Het waren de grootaandeelhouders ING, Fortis, Aegon, Delta Lloyd en de overheid die PinkRoccade bewogen te gaan praten met Ordina. Deze vijf aandeelhouders hebben een meerderheid in PinkRoccade, waarvan de staat met 26 procent verreweg de grootste is.

Bestuursvoorzitter R. Kasteel van Ordina was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.