Overheidsinstanties

Ik erger me mateloos aan de onverschilligheid en het gebrek aan betrokkenheid en verantwoordelijkheid van (medewerkers van) organisaties. Met name overheids- en semi-overheidsinstellingen, maar ook bedrijven, belanden veelvuldig van de ene fout in de andere, zonder dat ook maar iemand belangstelling toont voor de gevolgen voor de gedupeerde, of verantwoording neemt voor eigen falen.

Ingewikkelde procedures waarvan de uitvoerders zelf vaak slecht op de hoogte zijn, de onverschilligheid om foute regels en procedures in de organisatie ter sprake te brengen, het strakke regime van computers die elke creatieve oplossing de kop indrukken en de zekerheid dat (de persoon in) de organisatie welhaast onaantastbaar is, omdat klagen of procederen niets uithaalt of veel te lang duurt, maken vooral grotere organisaties voor mij ergerniswekkend.

    • Peter Hendrikx