Muzak in winkels

Mijn grootste irritatie is de herrie die we maken. In het Gelderse dorp waar ik woon is dat zeker niet minder dan in de grote stad. Grasmaaiers in de zomer, bladblazers in de herfst, motorzagen in voor- en najaar, F16's die weten dat er vanuit zo'n dorp toch geen protesten komen als ze op dertig meter overvliegen – het kan niet op. Voor mijn persoonlijk leven had dit jaren geleden al gevolgen. Ik kon niets meer kopen vanwege de muzak die het me onmogelijk maakte in desbetreffende winkels te verblijven. Tot het moment dat mijn zoon me belde: ,,Pa, wij hebben hier in Rotterdam een geweldige winkel gevonden, geen muzak en toch prachtige kleren.'' De volgende zaterdag er heen. Geweldig, twee bijzonder aardige jongens en ik verliet niet alleen met een heel mooie spijkerbroek maar ook met idem jas, overhemd en sokken de winkel. Later bleek dat onze zoon stiekem vooruit holde en de jongens waarschuwde dat ik er aan kwam. Dan ging de muziek uit en de deur open. Helaas, ze zijn verhuisd naar Groningen.

    • Willem Duvekot Gorssel