De keuze: 20 films op televisie

Wanneer zijn de donkere dagen van kerst tot nieuwjaar geëvolueerd tot het grote Feest voor Filmliefhebbers? Door wie is wanneer besloten dat de televisie tussen kerst en oud en nieuw het domein van de speelfilm werd?

Want het is een feit: de laatste dagen van december verdampt de reguliere televisie-programmering en rolt de ene na de andere speelfilm over het scherm. En de televisiekijker? Die nestelt zich op de bank of in een diepe stoel en geniet.

Ook dit jaar is het aanbod overweldigend – reden om de lezers van NRC Handelsblad bij te staan met een aanbeveling van de beste films in elk genre op de Nederlandse en Vlaamse zenders, van 25 december tot en met 2 januari.

Van musicals (West Side Story) tot familiefilms (Harry Potter), van klassiekers (Gone with the Wind) tot komedies (Bridget Jones's Diary), van art-films (Swing) en kwaliteitsfilms (O Brother, Where Art Thou) tot kinderfilms (Minoes). In alles is voorzien.

U hoeft alleen nog maar te kiezen. Of u kiest niet en probeert ze allemaal te bekijken.

(Wijzigingen voorbehouden.)