www.nrc.nl

Weblogs. Marc Chavannes, correspondent van NRC Handelsblad in de VS, houdt voor de website een logboek bij over het leven in Amerika. Daarin volgt hij onder meer het debat in de Verenigde Staten over het kerstfeest. Hij beschrijft hoe de gelovige christenen bang zijn dat hun feest wordt weggespoeld in een heidense winkelwoede, terwijl anderen vrezen dat het hele feest zal sneuvelen onder multireligieuze politieke correctheid. Internetjournalist Marie-José Klaver schrijft in haar weblog over allerlei digitale zaken: privacy, wetgeving, beveiliging en cybercultuur. Haar laatste bijdrage gaat over een proef met online huisartsconsulten, waarbij 63.000 verzekerden gedurende drie maanden hun eigen huisarts per e-mail kunnen consulteren. Kijk op weblog.nrc.nl

Webcongres.Het webcongres heeft ten behoeve van een kerstspecial de deelnemers opgeroepen zich te uiten over hun belangrijkste irritaties. Daarbij werd gevraagd om een of twee onderwerpen te kiezen en geen lijstjes te maken. Een ruime meerderheid van 304 deelnemers die reageerden menen dat de irritaties het afgelopen jaar zijn toegenomen. Het gist in de samenleving. Lees de reacties van de deelnemers aan de discussie op www.nrc.nl/webcongres.

Rubrieken. Een overzicht van de rubrieken op de website van deze krant: www.nrc.nl/rubrieken.