Getronics verhoogt bod op PinkRoccade

Getronics heeft vanmorgen zijn bod op concurrent PinkRoccade verhoogd van 344 naar 350 miljoen euro. De automatiseerder is bereid het volledige bedrag in contanten te betalen. Eerder bestond het bod van Getronics gedeeltelijk uit eigen aandelen.

Daarmee gaat de overnamestrijd om PinkRoccade een nieuwe ronde in. Behalve Getronics wil ook Ordina Pink graag overnemen. Ordina biedt eveneens 350 miljoen euro in contanten voor PinkRoccade. De raad van bestuur van PinkRoccade geeft vooralsnog echter de voorkeur aan een overname door Getronics.

PinkRoccade weigerde aanvankelijk met Ordina in gesprek te gaan, maar kwam hier onder druk van de grootaandeelhouders ING, Fortis, Aegon, Delta Lloyd en de Nederlandse staat – die samen de meerderheid van de aandelen in handen hebben – op terug. PinkRoccade geeft Ordina overigens nog altijd geen inzage in de boeken.

Bestuursvoorzitter Klaas Wagenaar van Getronics liet vanmorgen in een verklaring weten zich ,,grote zorgen'' te maken over het verloop van de overnamestrijd rond PinkRoccade. Als die uitdraait op een openbare veiling van PinkRoccade is dat volgens hem ,,schadelijk'' voor de klanten en het personeel van het bedrijf. Wagenaar noemt het verder ,,ongewenst'' als derden, zoals Ordina, een boekenonderzoek mogen doen bij PinkRoccade. Getronics heeft zijn eigen boekenonderzoek inmiddels afgerond en zegt ook toestemming van de ondernemingsraad van PinkRoccade voor de overname te hebben. Om het overnamebod, dat neerkomt op 14,30 euro per aandeel, te kunnen financieren, wil Getronics voor 250 miljoen euro nieuwe aandelen uitgeven.

Beleggers speculeren erop dat, na Getronics, ook Ordina zijn bod op PinkRoccade zal verhogen. Vooruitlopend hierop noteerde het aandeel PinkRoccade rond het middaguur op de Amsterdamse effectenbeurs 3 procent hoger op 14,52 euro.