Bewegen zonder te wiebelen

De nieuwe werkgever van Roy Lieshout (39) zit in het koudste plaatsje van Noorwegen. ,,Het is daar nu overdag min twintig. Ik ben er toevallig vorige week nog geweest en de enige manier om de fabriek te bereiken, was met een door honden getrokken slee.'' De fabriek waar hij het over heeft is die van de Noorse producent van ergonomische stoelen Håg. Lieshout is sinds kort directeur van het verkoopkantoor Håg Benelux. Hij werkte eerder voor de handelaren in kantoorartikelen en kantoorinrichting Buhrmann en Gilbert. ,,Dat zijn beursgenoteerde clubs met een miljardenomzet. Håg is kleiner en overzichtelijker'', zegt Lieshout, die bij zijn vorige werkgevers als tussenhandelaar al Håg-stoelen verkocht. ,,Een Håg-stoel onderscheidt zich door zijn ergonomische kwaliteiten, in combinatie met een mooi ontwerp.'' Håg is volgens Lieshout groot geworden dankzij de `Scandinavische zitmethode'. ,,Die gaat uit van beweging tijdens het stilzitten. De vering in de stoelen zorgt ervoor dat je in beweging blijft. Maar wel heel subtiel, dus geen wiebelstoel.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot