Strafvoorstel KNVB: 12 duels Bouazouan

De aanklager betaald voetbal wil Rachid Bouazouan een schorsing van twaalf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, opleggen na zijn zware overtreding op Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles. De aanklager heeft de voetballer van Sparta in staat van beschuldiging gesteld, nadat die vrijdag in het duel met Go Ahead Eagles met gestrekt been was ingegaan op Kokmeijer die daardoor een gecompliceerde beenbreuk opliep.

Gezien de ernst van de overtreding is de aanklager voorbijgegaan aan de maximale strafeis die in het reglement van de KNVB staat. Dit gebeurde eerder in juni 1999. Jeffrey Taihuttu kreeg toen als speler van Helmond Sport hetzelfde strafvoorstel na een zware charge op Spartaan Jochem van der Hoeven, die een dubbele beenbreuk opliep. De tuchtcommissie schorste Taihuttu voor acht duels. Go Ahead Eagles overweegt aangifte te doen tegen Bouazouan. Sparta heeft het schikkingsvoorstel in beraad.

De aanklager betaald voetbal heeft PSV-verdediger Alex een schikkingsvoorstel voorgelegd van twee wedstrijden uitsluiting, waarvan één voorwaardelijk, met een proeftijd van een jaar. De Braziliaan zou zich zaterdagavond in het duel met Roda JC volgens de KNVB ,,schuldig hebben gemaakt aan het op onreglementaire wijze een tegenspeler in scoringspositie beletten van de bal, waardoor die scoringspositie te niet wordt gedaan''.

Nadat Alex de doorgebroken aanvaller Koné van Roda JC had neergelegd en uit het veld was gestuurd, maakte diens ploeggenoot Bodnar met een mooie vrije trap het eerste doelpunt. Roda JC versloeg PSV met 2-0.