Ook Zuiderzeelijn is weggegooid geld

De HSL- en Betuweroutedrama's leren ons dat het kabinet onder curatele gesteld moet worden. De commissie-Duivesteijn stelt dan ook zoiets voor. Want onze ministers en andere bestuurders ontpopten zich als leugenaars. Maar dan wel als megalomane en pathologische leugenaars, want ze gaan schaamteloos en blindelings door alsof er niks aan de hand is. Nadat ze achteloos miljarden weggooiden, krijgen we nu dan weer de Zuiderzeelijn. Een futuristische magneetzweefbaan, of zo'n ouderwetse hogesnelheidstrein die allebei ten minste 300 kilometer per uur kunnen halen.

In twintig minuten van Amsterdam naar Leeuwarden. Een afstand van zo'n honderd kilometer. Friesland kan straks zijn welvaart niet op! Eerst allemaal naar Amsterdam, en dan in een vloek en een zucht naar Friesland en Groningen. Waarom eigenlijk?

    • J.D.M. de Block