Maastricht gekozen tot beste stad

Maastricht is gisteravond verkozen tot beste stad van Nederland. De stad hield in het televisieprogramma de Beste Stad van Nederland respectievelijk Groningen, Amstelveen, Veenendaal en Haarlem op afstand.

De nummer twee van de stedenlijst, Groningen, werd uitgeroepen tot veiligste plaats en Veenendaal kreeg de titel `De Groenste Stad van Nederland'. De Friese gemeente Smallingerland kwam als schoonste uit de bus.

In de gezamenlijke uitzending van AVRO, BNN, TROS en NOS werden de resultaten van de enquête van Interview/NSS onder driehonderd burgers van de zestig grootste gemeenten van Nederland bekendgemaakt. De in totaal 18.000 ondervraagden gaven een oordeel over het beleid van hun eigen woonplaats, evenals een cijfer voor hun burgemeester.

Ook die verkiezing was in Maastricht reden tot feest: burgemeester Gerd Leers hield onder andere James van Lidth de Jeude (Deventer), Jan Schrijen (Venlo) en Ivo Opstelten (Rotterdam) achter zich. Voormalig Tweede-Kamerlid Leers (CDA) is vanaf februari 2002 burgermeester in Maastricht.