Gewichtheffer en dopinglab van Spelen vervolgd

Justitie in Athene vervolgt de Griekse gewichtheffer Leonidas Sampanis voor dopegebuik. Sampanis veroverde bij de Spelen in Athene brons (categorie tot 62 kilogram), maar moest die medaille inleveren nadat hij positief werd bevonden op testosteron. De Griekse aanklager beschuldigt Sampanis van illegaal gebruik van verboden middelen om lichamelijke prestaties te verbeteren. Hij is al de derde Grieks olympiër die wordt aangeklaagd, want de sprinters Kenteris en Thanou moeten ook voor de rechter verschijnen. Justitie in de Griekse hoofdstad heeft ook het dopinglab van de Spelen in staat van beschuldiging gesteld. Het lab wordt verweten te hebben geblunderd met de B-staal van wielrenner Tyler Hamilton. De Amerikaan won goud op de olympische tijdrit, maar werd betrapt op bloeddoping. Omdat het lab het monster verkeerd bewaarde ging Hamilton vrijuit.