Death In Vegas

De Britten Tim Holmes en Richard Fearless kunnen niet zingen, en doen dat dan ook niet. Op eerdere cd's van hun groep Death In Vegas vroegen ze bekende stemmen om hun elektrobeats op te sieren. Maar voor hun nieuwe, vierde cd, Satan's Circus, maakten ze een volledig instrumentale plaat.

Dat pakte wonderwel uit. Instrumentale platen met elektrobeats zijn langzamerhand een genre op zich, maar Death In Vegas maakte een eigenzinnige cd die een brug slaat tussen elektro en aards, ofwel tussen bibberige synthesizers en de drieste klank van drums en bas. De tracks herbergen mooie effecten zoals licht echoënde percussie die zowel doet denken aan de klepperende snavel van een pelikaan als aan de dub-trucs van Lee Perry. Holmes en Fearless weerstonden de verleiding van de overdaad en maakten een prachtige beeldende plaat, met een organische klank.

Death In Vegas. Satan's Circus (Dronecdltdone)

    • Hester Carvalho