Michaëlla Krajicek wint nu in Bergamo

Michaëlla Krajicek heeft gisteren het internationale tennistoernooi voor vrouwen in Bergamo gewonnen. In de finale versloeg de nog 15-jarige tennisster uit Nederland haar Russische opponente Jekaterina Bisjkova met 6-4 6-3. Vorige week was de halfzus van voormalig Wimbledon-kampioen Richard Krajicek al de beste bij de Nationale Masters te Rotterdam. In het nieuwe jaar zal zij debuteren in de Hopman Cup in Australië aan de zijde van Peter Wessels.

Op weg naar de eindstrijd in Bergamo versloeg `De Kleine Kraai' achtereenvolgens de Britse Amanda Janes, de als tweede geplaatste Duitse Julia Schruff, de Tsjechische Katerina Bohmova en de Duitse Angelika Roesch. Bergamo was een ITF-toernooi voor vrouwen met een prijzengeld van 40.000 euro. Door haar overwinning steeg Krajicek van de 318de naar de 244ste plaats op de wereldranglijst. Slechts één landgenote, Elise Tamaëla (189), moet ze nu nog voor zich dulden. Met haar zege in Noord-Italië verzekerde Misa zich eveneens van een wildcard voor het WTA-toernooi van volgende maand in Canberra.

Justine Henin heeft bij haar rentree in het toptennis twee keer verloren. De Belgische sportvrouw van het jaar ging bij een invitatietoernooi in Charleroi ten onder tegen de Française Nathalie Dechy (2-6 en 5-7) en vervolgens tegen de Russin Jelena Dementjeva: 2-6, 7-6 en 2-6.