Deurwaarder voor minister Verdonk om lijst namen

Vluchtelingenorganisatie Inlia heeft een deurwaarder gestuurd naar minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie). De bewindsvrouw houdt zich volgens Inlia niet aan de uitspraak van een Groningse rechtbank. Deze bepaalde drie weken geleden dat de organisatie inzage moest krijgen in de terugkeerprocedures voor vluchtelingen. Verdonk heeft Inlia wel een stapel papieren gestuurd, maar de contactgegevens van ambassades en consulaten van landen waar uitgeprocedeerde asielzoekers naar terug moeten zijn onleesbaar gemaakt. Volgens directeur Van Tilborg van Inlia kunnen deze contactpersonen vaak bevestigen dat terugkeer van bepaalde vluchtelingen niet mogelijk is. Volgens een woordvoerder van Verdonk worden de bezwaren van Inlia meegenomen in de nog lopende juridische procedure.