Beurs Euronext lonkt ook naar LSE

Rond de beurs van Londen dreigt een overnamestrijd los te barsten. Na Deutsche Börse vorig week heeft nu ook Euronext belangstelling getoond voor een bod op de London Stock Exchange (LSE).

Euronext bevestigde zijn interesse vanmorgen naar aanleiding van berichten dit weekeinde in Engelse kranten. ,,Euronext bevestigt de LSE te hebben benaderd met het oogmerk verkennende besprekingen te beginnen over een mogelijk bod op LSE'', aldus Euronext in een korte mededeling waarop woordvoerders van het bedrijf verder geen commentaar wensten te geven. Euronext is een internationaal beursbedrijf met vestigingen in Parijs, Brussel, Amsterdam en Lissabon.

Begin vorige week maakte het in Frankfurt gevestigde Deutsche Börse bekend een bod van omgerekend 1,94 miljard euro te hebben gedaan op LSE. De Londense beurs wees het bod weliswaar direct af, maar zei toch in gesprek te willen blijven met de Duitsers.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zal Euronext-directeur Jean-Francois Théodore nog deze week besprekingen over een mogelijk bod voeren met LSE-topvrouw Clara Furse. De zondagskrant The Observer wist gisteren te melden dat nog deze week een concreet bod zal worden gedaan. The Sunday Times citeert een medewerker van Euronext: ,,We hebben een volledig uitgewerkt biedingsplan en zijn er klaar voor.''

De koers van het aandeel LSE steeg bij opening van de Londense beurs naar 600 pence om in de loop van de ochtend terug te zakken naar 578 pence, een stijging van 4 procent ten opzichte van de slotkoers vrijdag. Het bod van Deutsche Börse op LSE vorige week bedroeg omgerekend 530 pence per aandeel. Een door persbureau Reuters geraadpleegde beurshandelaar zei te verwachten dat Euronext ten minste 580 pence per aandeel LSE moet betalen om een aantrekkelijk alternatief voor het Duitse bod te bieden. Het aandeel Euronext daalde vanmorgen met 2,6 procent, mogelijk omdat beleggers juist een te hoog bod op LSE vrezen.