Zwemsponsor Team Hes

De zwemploeg van Fedor Hes heeft voor het komend seizoen een sponsor gevonden. Het bedrijf XLence Human Resources Group zal de formatie van Marleen Veldhuis, Europees en wereldkampioene op de kortebaan, volgend kalenderjaar financieel ondersteunen.

Team Hes gaat samen met het huidige XLence Swimteam, dat al door het bedrijf werd gesponsord. Vanuit die formatie komt Melanie ten Brink bij de ploeg van Hes, die nog naar extra geld zoekt.

In de overeenkomst met XLence is de intentie uitgesproken tot en met de Olympische Spelen van 2008 in Peking samen te werken. Na het eerste jaar volgt een evaluatie over de voortgang. Wanneer een hoofdsponsor zich aandient, kan die geldschieter zijn naam aan het team verbinden.

De formatie van Hes is ontstaan uit Top Zwemmen Amsterdam (TZA). De zwemmers besloten uit deze ploeg te stappen, omdat ze na het ontslag van hun coach bij TZA met Hes verder wilden. ,,We hebben nu in ieder geval de garantie dat we verder kunnen'', zei Hes gisteren bij de Nederlandse kampioenschappen kortebaan in Drachten. ,,Dit is de eerste stap. We hebben zeker nog meer geld nodig. Maar er loopt nog een aantal dingen. Ik denk dat we het budget de komende tijd wel rond kunnen krijgen.''

Voor Hes komt er een einde aan zijn `vrijwilligerswerk'. Hij kreeg sinds zijn ontslag bij TZA niet meer betaald. ,,Ik kom vanaf nu op de loonlijst bij de sponsor, maar het fijnste is dat we als ploeg door kunnen gaan.''

Mark Veens won gisteren bij de Nederlandse kampioenschappen in Drachten de nationale titel op de 50 meter vrije slag. De winnaar van zilver bij de Europese kampioenschappen in Wenen was met een tijd van 21,93 net iets sneller dan zijn concurrent Johan Kenkhuis, die driehonderdsten van een seconde later aantikte. Het brons ging in een tijd van 22,50 naar Robert Lijesen.

Bij de vrouwen won Marleen Veldhuis met overmacht de nationale titel. De Europees en wereldkampioene liet in het 25-meterbad een kampioensrecord van 24,57 noteren. Het talent Ranomi Kromowidjojo eindigde als tweede in een nationaal jeugdrecord van 25,60. Monique Driessen finishte als derde in 25,99.