VPRO: jeugdherinneringen

Bij de tentoonstelling is een website gemaakt over jongeren in Nederland sinds de jaren zestig. Het Rijksmuseum en www.omroep.nl/geschiedenis (de geschiedeniswebsite van VPRO en NPS) hebben een website gemaakt met foto's uit de collectie van het Rijksmuseum, beelden uit het omroeparchief en fragmenten van het televisieprogramma Andere Tijden. De makers van de website roepen iedereen op om jeugdherinneringen op te halen. In een speciaal hiervoor ingerichte studio in

Foam (Keizersgracht 609, Amsterdam) worden de verhalen over hangplekken, housefeesten, mode, school, vrienden en idealen opgenomen.

De verhalen worden vervolgens op de website geplaatst, en komen mogelijk ook op het digitale themakanaal/geschiedenis dat op 6 februari 2005 zal worden gelanceerd. Tevens kunnen anderen weer reageren op de fragmenten van de website.

U kunt uw verhaal komen vertellen op donderdagavond tussen 18 en 21 uur en op zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.30 en 17 uur. Voor vragen kunt u e-mailen met geschiedeniskanaal@vpro.nl.