Opstand in dorp Macedonië voorbij

In het Macedonische Kondovo, niet ver van de Macedonische hoofdstad Skopje, heeft een groep gewapende Albanezen die het dorp wekenlang bezet hebben gehouden en die dreigden raketten op Skopje af te vuren als ze zouden worden aangevallen, gisteren ingestemd met hun ontwapening. De opstand van Kondovo was potentieel zeer gevaarlijk, gezien de gespannen verhoudingen tussen de Albanese minderheid en de Macedoniërs. Of de autoriteiten een afspraak met de opstandelingen hebben gemaakt, is nog niet duidelijk. Eerder gisteren kreeg Macedonië een nieuwe regering: de ploeg van de sociaal-democraat Vlado Buckovski kreeg met 71 tegen 25 stemmen het vertrouwen van het parlement. Buckovski volgt als premier Hari Kostov op, die onlangs aftrad wegens de slechte verhouding met een coalitiegenoot, een van de partijen van de Albanese minderheid.