Lezers over sluiting kerststal `Becklehem'

De levensgrote kerststal met wassen beelden van voetballer David Beckham als Jozef, zijn vrouw Victoria als Maria en zangeres Kylie Minogue als engel, zijn deze week verwijderd uit het museum Madame Tussauds in Londen.

De protesten van gelovigen tegen de `tongue-in-cheek' kerststal (aldus een Tussauds-voorlichter) plus een aanslag, afgelopen weekeinde, waarbij de beelden van Beckham en zijn vrouw beschadigd werden, waren de aanleiding tot de sluiting van `Becklehem'.

Grappen maken over religie moet mogen, betoogde de Britse acteur Rowan Atkinson (Blackadder, Mr. Bean) eerder deze maand. Dat vonden ook de lezers van deze krant die deelnamen aan de onderschriftenwedstrijd in deze bijlage. Hier een keuze uit de onderschriften, die lezers bij de foto links verzonnen:

- Ook in het museum geen plaats, en

- Cruyff is toch de Verlosser? beide van Evert van Gelderen, Amstelveen

- Het engeltje van Prins Bernhard heeft een nieuwe werkgever,

G.P. Beukema, Eindhoven

- Volgens de nieuwe Bijbelvertaling vinden Jozef en Maria onderdak in

Madame Tussauds, Ronald Eskes, Zwolle

- Geert Wilders weigert plek in

kerstgroep Tussauds wegens onvoldoende beveiliging, A. Altink, Malden

De winnaar van deze allerlaatste

onderschriftwedstrijd, die een boekenbon krijgt is:

- Jezus, wat een commotie!

J.v.d. Sluis, Mijdrecht