Joris Voorn

Dat de Rotterdamse diskjockey en producer Joris Voorn het in het buitenland goed doet, wordt onderstreept door het feit dat zijn debuutalbum Future History eerst op de Aziatische markt werd losgelaten. Nu ook de thuismarkt wordt bediend, kunnen we hier zelf vaststellen dat Joris Voorn niet alleen achter de draaitafels het nodige te melden heeft maar ook in de studio heel goed uit de voeten kan.

Zijn dj-achtergrond speelt doeltreffend op, als hij een fiks deel van de twintig nummers mooi aan elkaar mixt of als hij de bassdrum plotseling naar voren haalt: een onbetaalbaar effect op een dansvloer, maar ook op de bank of in de auto hakt zo'n vondst er elke keer weer goed in.

Voorn draagt de oorspronkelijke Detroit-techno een warm hart toe, hetgeen inhoudt dat zijn vloeiende grooves altijd een zekere funk in zich dragen en dat de muziek aantrekkelijk abstracte kanten heeft.

Hij blijft niet in nostalgie steken maar laat in Year Of The Monkey horen dat ook nieuw talent als Theo Parrisch niet onopgemerkt aan hem voorbij is gegaan. De paar anonieme oefeningen in de electro-stijl zijn weer wat minder, maar in de overige nummers zet Voorn onmiskenbaar zijn handtekening: sierlijke techno met een warm kloppend hart en een bonkende bassdrum.

Joris Voorn: Future History (Sino, distr. NEWS)

    • Jacob Haagsma