De verschrikkelijke moeder

Alex van Warmerdams stuk De verschrikkelijke moeder, is een drieluik van losstaande gruwelsprookjes, steeds eindigend in doodslag. Pierre Bokma speelt de drie hoofdpersonen. Annette Malherbe is zijn zuster. Je kunt ze zien als rondtrekkende boze geesten die zich transformeren.

,,De verschrikkelijke moeder is in vele opzichten briljant. [...] Pierre Bokma tilt alles nog een treetje hoger, hij geeft vlees en bloed aan de hoekige teksten. [...] De losse, vloeiende vorm levert echter een probleem op: als er geen enkel houvast voor de kijker is, dan worden de geschetste situaties briljant uitgevoerde stijloefeningen die de kijker doen bewonderen en lachen, maar hem verder onverschillig laten.''

Wilfred Takken, 13 december 2004

Tournee t/m 9/1 Nijmegen, Amsterdam, Den Bosch. Inl. 020-6060601 of www.orkater.nl.

ccccC