Tennisser gaat golfen

De voormalige Davis-Cupspeler Scott Draper heeft een luxeprobleem. De 30-jarige Australiër boekte als golfer zoveel progressie, dat hij vandaag een Australische PGA Tourkaart heeft ontvangen. Dat verschaft Draper het recht deel te nemen aan golftoernooien voor professionals in Australië en Nieuw Zeeland.

Draper eindigde op de Peninsula Golf Club in Melbourne als twaalfde. Hij noteerde 273 slagen, een boven het baangemiddelde. Daarmee kreeg hij een van de 35 tourkaarten. Draper wil volgende maand deelnemen aan de Open Australische tenniskampioenschappen, maar overweegt dit toernooi te laten schieten zodat hij kan starten bij een golftoernooi.

Aangezien Draper al enige tijd last heeft van een knieblessure, wil de Australiër een carrière als golfer niet uitsluiten. ,,Ik houd nog steeds heel erg van tennis'', zei Draper. ,,Maar het is behoorlijk frustrerend als je lichaam niet doet wat jij wil. Ik geef beide sporten een kans. Maar als ik voor één sport moet kiezen, zal ik tennis waarschijnlijk laten vallen.''