Stage

Ik ben bij mijn vader stage gaan lopen voor school. Mijn mentrix had dat bedacht voor alle kinderen. Mijn vader is psychiater bij de spoedeisende psychiatrie. Het was daar heel interessant, omdat ik daar niet veel van afwist. Het is ook leerzaam, want voordat je dat doet denk je dat het allemaal gewoon gekken zijn. Maar hoe langer je daar bent, hoe meer je te weten komt over hun echte problemen. Als je die weet dan zijn het zielige mensen bij wie het leven dreigt te mislukken. Wanneer je zelf zo een probleem hebt dan zeg je dat niet meteen tegen de mensen om je heen. Dan verstop je jezelf voor de andere mensen en dan wordt het nog erger. De `sp' (spoedeisende psychiatrie) zorgt ervoor dat de mensen zich niet langer anders voelen door bepaalde medicijnen te geven. Als iemand bijna hersteld is dan merk je dat ook aan die gene. Hij is niet meer bang voor zijn probleem maar moet nog wel medicijnen slikken en af en toe naar de sp komen. Het is heel knap als je vrijwillig naar een psychiatrische inrichting gaat. Sommige mensen moeten eerst door de politie meegenomen worden. Dan worden ze beoordeeld of ze nu gestoord zijn of onder de drugs zitten. Bij het eerste geval worden ze opgenomen in onder andere mentrum. Zoals een mevrouw uit het buitenland die bij de kerstboom op de Dam sliep. Ze was op haar vriend aan het wachten die niet bestond.

Eigen kort stageverslagnieuws van Kester Mulder, 13 jaar, uit Amsterdam