PSV tevreden met opponent AS Monaco

PSV speelt in de achtste finales van de Champions League tegen AS Monaco. Dat heeft de loting vanmiddag in Nyon bepaald. De twee duels worden in februari en maart 2005 gespeeld. PSV speelt eerst thuis.

Trainer en spelers van PSV reageerden verheugd op de komende tegenstander in het Europese hoofdtoernooi. Coach Hiddink: ,,Een goede loting maar zeker geen makkie, want ze zijn de finalist van vorig jaar.'' Volgens rechtsback Ooijer had PSV zwaardere tegenstanders kunnen treffen. De loting, die acht topclubs aan elkaar koppelde, gaf hem gelijk. Op het programma staan onder meer Manchester United-AC Milan, Bayern München-Arsenal, Barcelona-Chelsea en Real Madrid-Juventus.

PSV speelde vorig seizoen ook al twee keer tegen AS Monaco in de Champions League. In de eerste groepsronde wonnen de `Fransen' toen met 2-1 in Eindhoven en eindigde de wedstrijd in het vorstendom in een 1-1 gelijkspel. PSV werd uitgeschakeld, Monaco kwalificeerde zich voor de tweede ronde en zou later de titelfavorieten Real Madrid en Chelsea uitschakelen. In de finale verloor Monaco met 3-0 van FC Porto.

Door de onverwachte successen in de Champions League van vorig seizoen vertrokken afgelopen zomer enkele topspelers naar rijkere clubs in het buitenland. Zo keerde de Spaanse huurling Morientes terug naar Real Madrid en verhuisde aanvoerder Giuly naar Barcelona. Monaco verkeerde vorig jaar in geldproblemen, maar mede dankzij financiële steun van prins én supporter Albert werd het miljoenentekort ongedaan gemaakt.

Dit seizoen plaatste Monaco zich moeizaam voor de tweede ronde van de Champions League. De kwalificatie kwam in de laatste speelronde tot stand na een 5-0 uitzege op het uitgeschakelde Deportivo. In groep A eindigde Monaco als eerste, voor Liverpool en Olympiakos. In de Franse competitie staat de tegenstander van PSV momenteel derde, op negen punten van lijstaanvoerder Olympique Lyon.

Deze Franse club werd vanmiddag aan de Duitse kampioen Werder Bremen gekoppeld. Titelhouder Porto, dat afgelopen zomer bijna al zijn sterspelers kwijtraakte en dit najaar ternauwernood de tweede ronde haalde, ontmoet het Italiaanse Internazionale. Stadgenoot AC Milan heeft het met Manchester United als komende tegenstander zwaarder getroffen. Bij deze ontmoeting zullen de Nederlanders Stam (verdediger van Milan) en Van Nistelrooy (spits United) elkaar tegen het lijf lopen. Milan won de Champions League voor het laatst in 2003. United was in 1999 de sterkste club van Europa.

Een andere topwedstrijd tussen twee oud-winnaars van de Champions League is Real Madrid-Juventus. De Spanjaarden wonnen de beker voor het laatst in 2002 na een zege op Bayer Leverkusen, dat nu voor een plaats in de kwartfinale tegen Liverpool moet aantreden. Juventus teert nog altijd op de eindzege van 1996 tegen Ajax in een periode dat de `Oude Dame' werd verdacht van structureel dopegebruik. Real en Juventus stonden in 1998 in Amsterdam tegen elkaar in de finale van de Champions League. Toen wonnen de Spanjaarden met 1-0. In 2003 namen de Italianen revanche op de `Koninklijke' met een zege in de halve finale.

De vierde topwedstrijd in de achtste finales is Bayern-Arsenal. Bij de Duitse runner-up is de Nederlander Makaay dit seizoen trefzeker. Bij de Engelse kampioen staan zijn landgenoten Bergkamp en Van Persie onder contract. Bergkamp, die last heeft van vliegangst, zou de uitwedstrijd in München eventueel per auto via de Kanaaltunnel kunnen bezoeken.