Pas verschenen

Dineren met heren De mooiste verhalen over eten met familie en vrienden Bijeengelezen door de dames Reiziger. Contact, 190 blz. €14,50

Bundeling van verhalen en verhaalfragmenten van onder andere Remco Campert, Roald Dahl, Graham Greene en Magriet de Moor waarin vooral `samen wordt gegeten' volgens de samenstellers De dames Reiziger, columnisten van het Algemeen Dagblad.

Met jou open ik oude nachten De mooiste wijngedichten uit de wereldliteratuur op dronk gebracht door René Smeets. Div. vertalers, Uitgeverij P, 240 blz. €42,50 (vanaf 01.01.05 €49,95).

Bloemlezing met wijngedichten van onder anderen Baudelaire, Jorge Luis Borges, Homerus, Gerrit Komrij, Pablo Neruda en William Butler Yeats. Geïllustreerd met foto's van Philippe Debeerst en gravures uit de zeventiende en achtiende eeuw.

Rob Brouwer: Dante's Goddelijke Komedie uitgelezen Het verhaal verteld en de hoogtepunten geselecteerd. Primavera Pers, 304 blz. €22,50

Gecomprimeerde uitgave van de Goddelijke Komedie, Dante's verhaal van een denkbeeldige reis door het Hiernamaals.

Judith Herzberg: Soms vaak. De Harmonie, 50 blz. €12,50

Nieuwe dichtbundel van de P.C. Hooftprijs-winnares 1997 Judith Herzberg met daarin opgenomen de dertien gedichten uit Staalkaart, de gedichtendagbundel van 2001.

Hari Kunzru: Leela.exe (Transmission). Vert. Michèle Bernard, Podium, 314 blz. €17,50

Uit wraak laat een Indiase computerprogrammeur een virus los op het netwerk van zijn voormalige werkgever. Wereldwijd verstoort de Leela.exe de samenleving. Na The Impressionist (2002) is dit de tweede roman van Hari Kunzru (1969) en een `virtuoze pastiche op het literaire genre van de technofobe maatschappijkritiek' (Stine Jensen in Boeken, 02.07.04).

Tom Lanoye: Overkant. Moderne verzen uit de Groote Oorlog. Prometheus, 92 blz. €25,–

Bloemlezing met Franse, Duitse, Russische en Italiaanse poëzie uit de Eerste Wereldoorlog vertaald door Tom Lanoye. Het boek vormt een tweeluik met Niemands Land (2002), Lanoye's bewerkte versie van de Engelse War Poets. De research is van dichter en vertaler Geert Buelens. De foto's komen uit het Koninklijke Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, de tekeningen zijn van Nicolas Marichal en de vormgeving van Gert Dooreman.