Overnamestrijd rond Pinkroccade

Automatiseerder Ordina heeft het voornemen een vijandig bod op Pinkroccade uit te brengen. Gisteren heeft Ordina opnieuw Pinkroccade uitgenodigd voor overnamegesprekken, maar tot vanochtend heeft Pinkroccade niet gereageerd. Het vijandige bod omschrijft Ordina zelf als het ,,voornemen een openbaar bod op de aandelen Pinkroccade te doen''.

Ordina maakte in november bekend circa 350 miljoen euro in contanten over te hebben voor Pinkroccade. Maar om tot een defintief bod te komen wil het Utrechtse bedrijf eerst de boeken van Pinkroccade onderzoeken.

Pinkroccade geeft de voorkeur aan branchegenoot Getronics, dat een lager overnamebod heeft uitgebracht. De Amsterdamse onderneming is bereid 338 miljoen euro in een mix van aandelen Getronics en contanten op tafel te leggen.

Gisteren mengden de aandeelhouders van Pinkroccade zich in de strijd. Zij willen dat Ordina een serieuze kans krijgt om Pinkroccade over te nemen. De aandeelhouders – de Nederlandse overheid en de financiële instellingen ING, Fortis, Aegon en Delta Lloyd – hebben tezamen een meerderheid van de aandelen in Pinkroccade. Wie het initiatief heeft genomen om de grootaandeelhouders bij elkaar te brengen, is onduidelijk.

De Nederlandse Staat is de grootste aandeelhouder in Pinkroccade. De overheid heeft een belang van 26,1 procent een overblijfsel uit de tijd dat Roccade nog de overheidsautomatiseerder was. Bij acceptatie van het bod van Getronics krijgt de overheid een belang van circa 7 procent in Getronics.

De aangetekende brief met uitnodiging voor nieuwe overnamegesprekken met Pinkroccade geeft Ordina niet vrij. Ordina verwijst voor de inhoud naar het persbericht dat de beursgenoteerde onderneming gisteren heeft laten uitgaan.