Om naar uit te kijken

POP

Innercity

Iedereen met een kaartje van het indoor-dancefestival Innercity (€55) mag gratis iemand mee naar binnen nemen. Thema is Las Vegas en behalve optredens van o.a. Erick Morillo, Marco V, Ferry Corsten, Chris Liebing, Josh Wink, Roger Sanchez, Dana, David Guetta, Miss Kitten en Deep Dish kan er tijdens Innercity in Las Vegas-stijl in het huwelijk getreden worden.

18 december RAI, Amsterdam.

LITERATUUR

Spraakmakers

SLAU biedt literaire acts in de Stadsschouwburg. Naast een conference en een quiz is er een interview met Geert Mak, een debat over de over- en onderschatte romans van 2004 en een tweegesprek van Kees `t Hart en Marja Brouwers over engagement. Henkes & Bindervoet zingen hun vertalingen van Beatleliedjes. Kees van Kooten besluit de avond onder begeleiding van het orkest van Corrie van Binsbergen.

Spraakmakers Nieuwe Stijl. Vr 17 dec 20u. Utrecht, Stadsschouwburg. www.slau.nl

MUZIEK

Kerstconcerten

Het Brabants Orkest geeft olv de Franse dirigent Michel Tabachnik vier uitvoeringen van het kerstoratorium L'enfance du Christ van Hector Berlioz, gezongen door het Brabant Koor en solisten. 18 dec 20u30 Chassé Theater Breda res 076-5303132; 19 dec 14u15 MC Frits Philips res 040-2442020; 21 dec 20u Theater a/d Parade Den Bosch res 0900 3372723; 22 dec 20u30 Concertzaal Tilburg res 013-5432220.

DANS

Russische Sprookjes

Vooruitlopend van het Diaghilev Festival in Groningen volgende maand, komt het Nationale Ballet met Russische Sprookjes, balletten die oorspronkelijk van Fokine zijn. De groep danst Ted Brandsens nieuwe versie van de Vuurvogel, op muziek van Stravinsky. Ook herneemt de groep Toer van Schayks versie van het abstracte Les Sylphides (1999) op muziek van Chopin; en Petroesjka, in de oorspronkelijke versie van Fokine en Stravinsky uit 1911, met de chaos van een Russische jaarmarkt vol kermisklanten, straatventers en straatartiesten.

16 dec t/m 1 jan. Muziektheater, Amsterdam.

MUSICAL

De Jantjes Producent Joop van den Ende komt met een nieuwe versie van De Jantjes, Jordaans volkstoneel uit 1920 van Herman Bouber, over Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Toon die tekenen voor de Oost-Indiëvaart om Bleke Doortje en Toffe Jans te vergeten. Met Carry Tefsen, Birgit Schuurman en Bob Fosko. Met hits van Louis Davids.

Première 19 dec. Theater a/d Parade, A'dam. Inl www.musicals.nl