Medailles van Tarzan en Flash Gordon terug

Het Amerikaanse zwemmuseum in Fort Lauderdale heeft vijftig olympische medailles terug, die een werknemer had gestolen. Het gaat om onder meer de historische medailles van kampioenen die later furore maakten op het filmdoek; Johnny Weismuller als Tarzan en Clarence Crabbe als Flash Gordon. Ook een medaille van zwemlegende Mark Spitz zat bij de vondst. Nog vijftig andere medailles zijn niet teruggevonden.

De politie kwam een deel van de gestolen collectie op het spoor via internetveiling eBay. Iemand had 17.000 dollar geboden voor de medailles, die volgens het museum een waarde vertegenwoordigen van 500.000 euro. Nadat de verzamelaar contact had opgenomen met de International Swimming Hall of Fame kwamen de medailles uiteindelijk bij de rechtmatige eigenaar terug. De 48-jarige werknemer van het museum, die in de vitrines medailles van minder waarde op de plek van de ontvreemde medailles had teruggelegd, werd vorige week door de politie in de val gelokt. Agenten arresteerden hem vorige week toen hij probeerde om nog meer olympische artikelen te verhandelen.

De advocaat van de dief zei dat zijn cliënt een heroïneverslaafde is en dat die eraan wil meewerken om de nog ontbrekende medailles terug te vinden.