Kunstkanaal stopt tweede kerstdag tv-uitzendingen

Volgende week zondag stopt Kunstkanaal met de uitzendingen van tv-programma's. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. De zender was iedere zondag nog te ontvangen op de kabelnetten van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hoewel de Raad voor Cultuur in het advies voor het Kunstenplan lovend schreef over het kanaal, werd de subsidie beëindigd. De Raad adviseerde aansluiting te zoeken bij de publieke omroep. Kunstkanaal bestond sinds 1987 en zond veel documentaires en registraties van optredens en modeshows uit. De gehoopte landelijke verspreiding is nooit gekomen. Ook slaagde Kunstkanaal er niet in om andere inkomsten dan subsidie te vinden. De hoop op een landelijke terugkeer heeft de organisatie niet opgegeven. ,,We blijven nieuwe wegen zoeken, u ziet ons hopelijk snel terug.''