Van de motor naar de pc

Lukas Kortenhorst (28) is pre-sales engeneer geworden bij GE Access Distribution, een bedrijf dat de distributie van producten verzorgt voor computerbedrijven. In gewoon Nederlands betekent dat dat hij leiding geeft aan de afdeling die klanten bijstaat als er iets mis is met producten. Hij is afkomstig van het hard- en softwarebedrijf Sun Microsystems, de belangrijkste klant van Access. Kortenhorst wilde na het gymnasium eigenlijk werktuigbouwkunde studeren. Hij vond echter dat ,,iemand die zo'n opleiding gaat volgen eerst een schroevendraaier moet kunnen vasthouden''. Van studeren kwam het vervolgens niet meer, omdat Kortenhorst als fanatiek motorberijder meer interesse toonde voor het repareren van motoren. De studie-achterstand heeft hij inmiddels ingehaald met delen van de studie Informatica in Leiden.

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem