Uitgemolken

Ocean's Eleven was een fijne kraakfilm met een sterrencast. Uit het succes van die film is nu Ocean's Twelve gemolken. De sterrencast is gebleven, Steven Soderbergh voert weer de regie, het budget steeg van 85 miljoen dollar naar 115 miljoen, maar beter is het vervolg niet geworden. Ocean's Twelve is volgepropt met plotwendingen en verrassingen. Er zitten meer praat- dan actie-scènes in, maar de dialogen missen brille. Toch hebben George Clooney, Brad Pitt, Elliott Gould en Catherine Zeta-Jones allemaal in de een of andere fase van hun carrière bewezen daar wel raad mee te weten. Voor Nederlandse kijkers heeft de film wel een extra attractie: een deel is hier opgenomen, met een ingenieuze antiekroof aan een Amsterdamse gracht. Wie goed oplet, herkent Jeroen Krabbé als slachtoffer.

Ocean's Twelve. Regie: Steven Soderbergh. Met: Brad Pitt, George Clooney, Catherine Zeta Jones, Julia Roberts, Bruce Willis, Jeroen Willems. In: 135 bioscopen.