Troy Douglas begint commerciële ploeg

Troy Douglas komt met een nieuwe, commerciële atletiekploeg. De voormalige sprinter, die op de Olympische Spelen van Athene in augustus zijn laatste race liep met de estafetteploeg, ontvouwt pas volgende week dinsdag in Amsterdam zijn plannen. Die zijn vooral gericht op de sprint en de estafetteploegen. ,,Meer wil en kan ik op dit moment niet aangeven. In Amsterdam maak ik de details bekend'', aldus de oud-sprinter.

De 42-jarige Douglas beëindigde na de Zomerspelen in Athene zijn loopbaan. In de Griekse hoofdstad maakte hij een afgang mee met de estafetteploeg, die vorig jaar in Parijs nog de bronzen medaille veroverde tijdens de wereldkampioenschappen, op de 4x100 meter. De podiumplaats werd pas in april van dit jaar toegekend, nadat een van de leden van de als tweede geëindigde Britse ploeg, Dwain Chambers, op doping was betrapt. Engeland werd later uit de uitslag geschrapt en Nederland schoof een plaats op. De prestatie van Nederland leverde het sprinterskwartet ook de eretitel van sportploeg van het jaar op.

Op de Spelen in Athene ging een wissel mis en bleef de ploeg in de eerste ronde steken.

Douglas veroverde dit jaar ook nog de Nederlandse titel op de 100 meter in Utrecht.

Douglas, een extraverte personlijkeheid, gaat zich vooral met de managementkant van het nieuwe team bemoeien. Wigert Thunnissen is de verantwoordelijke trainer. Daarnaast gaat Douglas werken met een ploeg jonge atleten, die klaargestoomd moet worden voor de Europese titelstrijd onder 23 jaar in 2005.