Protest tegen sluiting tv-zender

De Libanese fundamentalistisch-shi'itische organisatie Hezbollah ziet het Franse besluit haar televisiezender Al-Manar te verbieden als resultaat van druk van Israël en joodse lobby's. Het hoogste Franse administratieve hof, de Raad van State, gaf het in Frankrijk gevestigde satellietbedrijf Eutelsat maandag 48 de tijd om een eind te maken aan de uitzendingen van Al-Manar die zouden aanzetten tot rassenhaat. Het hof citeerde een uitzending op 23 november waarin een spreker zei dat Israël opzettelijk aids verspreidt in Arabische landen. Een woordvoerder van Al-Manar noemde het gisteren echter oneerlijk om een televisiezender het zwijgen op te leggen ,,op basis van wat een persoon over de telefoon zegt''. ,,Dit is een politieke beslissing, geen juridische beslissing.''