KNSB beschuldigd van broodroof

Schaatsster Barbara de Loor ziet haar sportieve en maatschappelijke carrière in gevaar komen wanneer schaatsbond KNSB haar verbiedt om met het logo van een privé-sponsor op haar linkerbeen belangrijke internationale wedstrijden te rijden. Dat stelde de advocaat van De Loor gisteren tijdens een kort geding bij de rechtbank in Utrecht. De Loor eist dat ze net zo wordt behandeld als de schaatsers van de grote commerciële teams. Volgens de KNSB moet De Loor zich aan de reglementen houden en die bepalen dat een onafhankelijk rijdster alleen een logo op de rechterborst van haar wedstrijdpak mag hebben. De grote commerciële teams investeren meer in de schaatssport en krijgen ook meer ruimte om reclame te maken op de schaatspakken. De rechter doet op 28 december uitspraak.